ER GAAT IETS GEBEUREN.
IETS HEFTIGS.
ZORG DAT JE ERBIJ BENT.

Neem plaats op de publieke tribune en drink onrechtvaardig veel borrels. Eet biologische hotdogs en gooi cherrytomaten naar degenen die dat verdienen. Er zijn twee rijtjeshuizen, een eenhoorn, een pedofiel, een publiek, maar vooral heel veel spektakel. De bar blijft open tot het saai wordt.

SPEKTAKEL X gaat over de invloed van de media op onze maatschappij; over hoe de wereld aan sensatiezucht ten onder kan gaan.

Dit alles wordt vormgegeven in de melancholische, ironische, muzikale en humoristische stijl die Circus Treurdier eigen is.

Circus Treurdiers SPEKTAKEL X is een interactieve muziektheaterbeleving van drie en een half bedrijf, met live muziek, absurdistisch theater en een flinke dosis radicaal entertainment. Voor en na de voorstelling en tussen de bedrijven door, is het zelf bestierde pop-up-café open. Met onder andere Vedett bier, Jameson & Ginger Ale en fritz-kola.

Circus Treurdier is een jong muziektheatergezelschap bestaande uit individuele makers. Ze ontwikkelen en produceren hun eigen theater, muziek, en filmproducties. Ze zoeken in hun werk altijd een kruisbestuiving tussen kleinkunst, toneel en popmuziek en proberen hierbij het gat te dichten tussen de hoge en populaire kunst.

SPEKTAKEL X was te zien van juli 2014 t/m september 2014.

Lees meer +

Trailer

Credits

Spel, concept & tekst
Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Thomas Spijkerman, Dorien van Gent (stagiaire)

Muziek
Frank van Kasteren, Bart Rijnink

Regie
Joost van Hezik

Decorontwerp
Janne Sterke

Kostuums
Esmee Thomassen, Anastasia Malkin (stagiaire)

Productie
Nadin Topal

Hoofd techniek
Jeroen Duijvendak

Lichtontwerp
Eelke Slooten

Geluidsontwerp
Lesley Pols

Decorbouw
Jasper van Roden

Poster
Joost de Haas (foto & bewerking), Janne Sterke (styling), Elsa Helwig (make-up)

Trailer
Fokke Baarssen

Marketing & PR
Henriette Olland, Emile Zeldenrust (online), Nanna Lodewijkx (pers)

Zakelijke leiding
Denise Harleman

Artistieke leiding
Thomas Spijkerman

Co artistieke leiding
Joost van Hezik

Mede mogelijk gemaakt door
Rabobank, Vedett, Jameson, fritz-kola, AFK, SNS Reaal Fonds, VSB Fonds, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Theater Bellevue, Stadsschouwburg Utrecht, Rotterdamse Schouwburg, Koninklijke Schouwburg Den Haag, Kunst en Kookwerk, Het Amsterdams Theaterhuis voor toneelcursussen, voorstellingen en repetitieruimte.

Met dank aan
Rabobank, Vedett, Jameson, fritz-kola, AFK, SNS Reaal Fonds, VSB Fonds, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Theater Bellevue, Stadsschouwburg Utrecht, Rotterdamse Schouwburg, Koninklijke Schouwburg Den Haag, De theaterkamer, Kunst en Kookwerk

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!