Kerst met Kaak XL

Het Eeuwige Nachtcafé – Kerst met Kaak XL is beter, absurder, muzikaler en melancholischer dan ooit, en speciaal gemaakt voor de grote zaal. Met veel nieuw materiaal en nieuwe nummers! De voorstelling is een nieuwe versie van Kerst met Kaak uit december 2012, dat in de kleine zaal van Theater Bellevue speelde.

Het Eeuwige Nachtcafé – Kerst met Kaak XL is een absurdistische, humorvolle, muzikale en melancholische muziektheateravond. U zit aan tafeltjes of bent publiek op de televisietribune in de televisiestudio van Frederik Kaak, de in vergetelheid geraakte televisiepresentator uit de jaren ’90. Er zijn meerdere korte pauzes en bij de bar in de zaal kunt u terecht voor een borrel en een hapje. We schenken Vedett, Jameson ginger en lime en biologische wijnen van Rank.

Kerst met Kaak is zeer losjes gebaseerd op A Christmas Carol, en Frederik Kaak is de Treurdieriaanse versie van het personage Scrooge. Je wordt meegesleept in de tragiek van Frederik Kaaks hardnekkige afwijzing van de kerstgedachte.

Frederik Kaak zit thuis te broeden op een nieuw TV-format. Het is nu of nooit. Het is zijn laatste kans op een comeback op tv, maar zijn inspiratie is op, net als de fles rode wijn naast hem. Hij was beroemd in de jaren ‘90, maar nu niet meer. Alleen zijn ondraaglijk vriendelijke huisbaas kent hem nog, en niet eens van TV, maar gewoon omdat hij bij hem in huis woont. Zijn vrouw, zijn dochter en Mies Bouwman willen hem niet meer zien en hebben hem de rug toegekeerd. Hij heeft alleen nog zichzelf, de drank en zijn ego. Kan Frederik Kaak zijn eigen geesten verslaan en is hij ooit in staat om daadwerkelijk onbaatzuchtig te zijn?

Kerst met Kaak – XL Nieuwer, Groter, Beter was te zien in december 2014.

Lees meer +

Trailer

Credits

Tekst, spel & zang
Jan-Paul Buijs, Thomas Spijkerman, Peter van Rooijen, Ellen Parren, Imke Smit

Muziek
Wilko Sterke, Frank van Kasteren

Regie
Joost van Hezik

Kostuums & decor
Janne Sterke, Jian Kotalikova (assistent)

Lichtontwerp
Tim van ’t Hof

Poster
Joost de Haas

Trailer
Fokke Baarssen

Marketing & PR
Henriette Olland, Emile Zeldenrust (online)

Artistieke leiding
Thomas Spijkerman

Co artistieke leiding
Joost van Hezik

Met dank aan
Vedett, Jameson, Rank , Theater Bellevue, Rabobank, AFK, Norma Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stadsdeel Centrum, Gemeente Amsterdam, Rank

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

© Ingvild Molenaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!